Składniki (porcja dla 4 osób):
- 400 g makaronu tagliatelle;
- 200 g piersi z kurczaka;
- 2 średnie cukinie;
- 250 g świeżych kurek;
- 250 g pomidorków koktajlowych;
- 150 g serka mascarpone;
- 2 ząbki czosnku;
- olej z pestek winogron;
- szczypta płatków chilli;
- sól;
- pieprz.
Mięso, kurki, pomidorki koktajlowe i cukinie myjemy i osuszamy. Kurczaka i cukinie kroimy w paski. Pomidory kroimy na ćwiartki. Makaron gotujemy w osolonym wrzątku według instrukcji na opakowaniu (około 6 minut). Kurczaka solimy, doprawiamy pieprzem i płatkami chilli.
Na rozgrzany, na patelni, olej wrzucamy pokrojony w paski czosnek. Po chwili (czosnek nie może się zrumienić) dodajemy kurczaka i kurki. Smażymy około 5 - 8 minut (w zależności od wielkości kurek i kawałków mięsa) co jakiś czas mieszając. Dodajemy paski cukini i smażymy kolejne 3 minuty.
Następnie dodajemy serek mascarpone. Mieszamy. Gdy się rozpuści dodajemy makaron i jeszcze raz mieszamy. W razie potrzeby dodajemy do smaku soli i pieprzu. Na koniec dokładamy pomidorki.
Danie gotowe :-)
nic tylko isc do lasu i kurki zbierac :)
OdpowiedzUsuńDzień dobry, jestem zainteresowana współpracą z Państwa blogiem, proszę o kontakt:) wspolpraca@armadeo.pl
OdpowiedzUsuńV dlo ry 84
OdpowiedzUsuń28 yr old Sales Associate Benetta Blasi, hailing from Pine Falls enjoys watching movies like Bright Leaves and Glassblowing. Took a trip to Yin Xu and drives a Ferrari 250 GTO. kliknij teraz
OdpowiedzUsuńradca prawny prawo pracy rzeszow
OdpowiedzUsuń